Het succes van de Lomans Academy

Het familiebedrijf Lomans Totaalinstallateur is al ruim 100 jaar een begrip in de branche. Vanuit de vestigingen in Amersfoort en Capelle aan den IJssel werken dagelijks driehonderd collega’s aan de meest uiteenlopende projecten in Nederland. ‘’Een droom die uitkomt’’, zegt marketing adviseur Laura Mooij als ze het heeft over de nieuwste telg van de familie; de Lomans Academy.

Lomans investeert volop in het opleiden van toekomstige vaktalenten, is erkend leerbedrijf en heeft dé Topcoach van het jaar 2019 binnen haar gelederen. Laura: ‘’Een mooie erkenning dat wij al goed bezig zijn met het opleiden van leerlingen’’.

Een eigen Academy
Achter de schermen was Lomans al tijden druk met het onderzoek naar de haalbaarheid van een eigen opleiding, op mbo 2 en 3 niveau, en eind 2019 werd dit werkelijkheid. Laura: ‘’Aangezien vele open dagen in januari en februari plaatsvonden moesten wij snel schakelen en zorgen dat de Academy onder de aandacht kwam bij de leerlingen en ouders. Nadat wij de koppen bij elkaar hadden gestoken draaide binnen twee weken de eerste onlinecampagne al op social media. Hoe gaaf is dat’’.

Hoe bereik je de toekomstige leerling
Het bepalen van de juiste doelgroepen is de eerste stap op weg naar succesvolle campagne. Is de doelgroep helder dan kan je ook de juiste informatie aanbieden. Om de toekomstige leerling te bereiken is gekeken naar de interesses van de huidige BBL-leerlingen, het opleidingsniveau, locaties van voortgezet onderwijs, ideale bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de beschikbare data afkomstig van de Lomans Academy website. Daarbij is een geografische verdeling gemaakt zodat we de doelgroep lokaal kunnen aanspreken. Een leerling uit Rotterdam krijgt dus alle informatie vanuit Lomans Capelle aan den IJssel te zien om de interesse te vergoten, ‘’ aldus Thomas Ganzevles (reqruiting.nl).

De ouders van deze leerling ook bereiken
Laura: ‘’Naast het bereiken van de leerling wilden we de ouders en voogden apart informeren over onze Academy’’. Deze groep heeft vaak andere interesses en vragen dan hun kind. Thomas: ‘’Net zoals bij de leerlingen hebben we de huidige data geanalyseerd en gecombineerd met data van de diverse social media kanalen om zodoende de ouders van potentiele leerlingen te bereiken. Uiteraard hebben we qua content de ouders ook van andere informatie voorzien, maar is de ‘tone of voice’ ook anders dan richting een leerling van 16 jaar’’.

Inzet van de juiste social media kanalen
We weten dat de leerling in deze leeftijd vooral via Instagram te bereiken is. Laura: ‘’Hier hebben wij dus ook vol op ingezet. Ouders hebben we meer via Facebook maar ook via LinkedIn weten te bereiken. Op het moment dat we contact hadden met de leerling verliep het eerste contact veelal via WhatsApp om ze via deze weg uit te nodigen voor onze open dag’’.

Met hippe en coole content de doelgroep bereiken
Shaun (online marketeer bij Reqruiting): ‘’Samen hebben wij gekozen voor een laagdrempelige wijze van communicatie richting de leerling. Informatief maar wel op een hippe en coole manier. Laura vult aan; ‘’In het communicatieplan wat opgesteld is nam Reqruiting.nl een deel van de onlinecommunicatie voor haar rekening. Gezamenlijk hebben we de volgende content ingezet; animaties, infographics over de opleidingen, duidelijke call tot actions maar ook salesfunnels en leadformulieren waarbij de leerlingen via Instagram of Facebook een mobiel nummer konden achterlaten. Daarbij is ook gebruik gemaakt van video’s en foto’s die gemaakt zijn door Beeldvoerders. Vervolgens kon de HR-afdeling van Lomans het eerste contact, vaak via WhatsApp, leggen met de doelgroep’’.

Het resultaat; 20 leerlingen starten in september
Laura: ‘’Een doorslaand succes waarbij alle collega’s van Lomans aan bij hebben gedragen. In september 2020 starten maar liefst 20 nieuwe leerlingen een technische opleiding via onze eigen Lomans Academy’’. Thomas: ‘’Uiteraard zijn wij trots dat wij ons steentje mochten bijdragen, vooral omdat wij ook zien dat er een enorm tekort is aan technisch geschoolde mensen in Nederland. Het is heel prettig dat iedereen bij Lomans ons ook als ‘collega’s’ ziet waardoor wij dit écht met z’n allen in een korte tijd konden realiseren. Dat geeft wel een kick ja’’.

Benieuwd naar de Lomans Academy? Neem gerust een kijkje!

Wij werken o.a. voor

Partner van
© 2017-2024 Reqruiting.nl | KVK: 70055343 | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline