Het werk van een Online Marketeer

Voor veel mensen is het werk van een online marketeer nogal abstract. Amber Toet: “Regelmatig krijg ik de vraag: Maar wat doen jullie nou eigenlijk? In deze blog neem ik je mee in de leuke wereld van een online marketeer.'”

De ochtend van een online marketeer

Rond een uur of zeven gaat de wekker, er is een nieuwe werkdag aangebroken. Op naar nieuwe, mooie dingen vandaag. Tijdens het ontbijt check ik altijd even het laatste nieuws, mijn Instagram en ook LinkedIn. Door de coronapandemie werk ik deels vanuit huis waardoor ik niet ver hoef te reizen naar kantoor, dat is namelijk een deur verder. Na mijn ontbijt start ik alvast de computer op en zet ik ondertussen even een kopje koffie voor mezelf. Wanneer de koffie klaar is, kruip ik achter mijn bureau om alvast mijn mailbox door te lopen en de planning voor de dag te bekijken. Ook mijn werktelefoon check ik op eventuele gemiste oproepen of WhatsApp berichten van klanten. Elke dag zorg ik dat ik rond 09.00 uur mijn planning voor de dag rond heb en alle gemiste mails en berichten heb beantwoord.

Daily Standup

Al mijn collega’s doen deze opstart vaak op dezelfde wijze, zo kunnen we om 09.00 uur beginnen aan de ‘daily standup’. We bellen elkaar in via WhatsApp of Teams om de dag met elkaar te bespreken. Dit moment wordt ook vaak gebruikt om even bij te kletsen met collega’s omdat we elkaar nu minder zien en spreken door de thuiswerksituatie. In deze ‘daily standup’ is het vooral van belang om even de laatste updates, bijzonderheden en eventuele vragen met elkaar te bespreken. Het komt namelijk wel eens voor dat er bepaalde zaken onduidelijk zijn en dat iemand het anders beter voor je kan oppakken die dag. Zo komen wij als team niet voor verassingen te staan.

Editen en Animeren

Na de call is het tijd om voor mezelf aan de slag te gaan en mijn planning aan te houden. Ik begin vaak met het plaatsen van de content voor mijn klanten. Vandaag moet ik een vacaturepost online zetten op de social mediakanalen (LinkedIn en Instagram) van een klant van mij. Deze had ik al klaargezet voor mijzelf zodat het posten niet heel veel tijd meer inneemt. Nadat ik de post op alle socials heb geplaats, vervolg ik mijn werkzaamheden en ga verder met het editen van een film. Twee weken geleden hebben ik samen met mijn collega’s een film opgenomen en vandaag moeten de laatste aanpassingen doorgevoerd worden. De ondertiteling plaats ik in de film en daarna moet er nog een stuk geanimeerd worden. Aan het eind van de ochtend zijn de aanpassingen klaar, stuur het nog even naar een collega voor een check en daarna naar de klant!

Lunchtijd

Door de thuiswerksituatie heb ik geen gezamenlijke lunch met mijn collega’s. Gelukkig werkt mijn vriendin ook thuis, dus lunchen we vaak samen. Ik maak een lekkere tosti en ga ook nog even naar buiten om te wandelen. Ik merk dat het gevaar door thuiswerken is om de hele dag naar je scherm te turen en je bijna geen beweging hebt.

Meeting

Deze middag start met een online meeting met 2 collega’s. Volgende week hebben wij namelijk een filmdag op locatie. Tijdens de meeting bespreken we onder andere het draaiboek, sparren we welke vorm het beste past bij de boodschap die naar voren moet komen en verdelen we de taken alvast. Ik zal het uiteindelijke draaiboek met de klant bespreken. Niet vergeten om dit op mijn actielijst te zetten. Na de meeting zie ik dat twee klanten mij hebben geprobeerd te bereiken. Eén van de klanten heeft hulp nodig bij een item dat hij zelf wil plaatsen op Instagram. De tweede klant heeft een spoedje voor mij tussendoor. Leuk om op te pakken, maar ik moet wel even wat schuiven in mijn planning.

Interview

Om 15.00 uur heb ik een telefonisch interview staan met een opdrachtgever van onze klant voor een mooi, inhoudelijk artikel. No even de laatste voorbereidingen treffen en ondertussen een bakje koffie pakken. De opdrachtgever is goed voorbereid, ik geef haar netjes aan dat ik het interview opneem om goed uit te kunnen werken en zij uiteraard als eerste een concept van het interview ontvangt. Een leuk, inspirerend gesprek volgt. Dit zijn de leukste dingen om tegen het einde van de werkdag te doen! Het uitwerken van het interview plan ik voor begin volgende week in.

Data Analyse

Aan het eind van de dag belt een collega of ik even tijd heb om te sparren over een post, een carrousel met producten, die ze aan het maken is voor een klant. Ze twijfelt over een aantal foto’s en wil dit graag even bespreken. Uiteindelijk komen we vrij snel tot de conclusie dat er twee nieuwe foto’s gekozen moeten worden. Na deze sessie controleer ik even snel in het systeem of de video, die ik sinds vorige week heb laten draaien bij mijn klant, goed beken wordt. Deze data kan ik inzien en stuur ik naar mijn klant om hem op de hoogte te houden van het bereik.

Netflix

Inmiddels zit de werkdag er alweer bijna op. Rond half 5 heb ik nog even tijd om mijn mailtjes te beantwoorden en kijk ik alvast een beetje naar de werkzaamheden voor morgen. Rond 17.00 uur wordt de dag gezamenlijk afgesloten door een videocall met mijn collega’s. Hierin bespreken we de eventuele bijzonderheden en delen we ervaringen van de dag. Na deze call zit mijn werkdag erop. Ik sluit mijn computer af en ga nog snel even boodschappen halen voor het avondeten. Vanavond misschien nog maar een leuke serie kijken op Netflix!

 

Wij werken o.a. voor

Partner van
© 2017-2024 Reqruiting.nl | KVK: 70055343 | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline