Maak kennis met de interactieve video

Video content is een krachtig marketingmiddel en kan ingezet worden voor de promotie van je bedrijf, je producten of diensten, maar ook voor informatieve doeleinden om jouw klanten of prospects bijvoorbeeld een digitale rondleiding te geven. Daarnaast is het ook in te zetten bij bijvoorbeeld een sollicitatieprocedure. Video content is niet nieuw en wordt de laatste tijd steeds meer ingezet. Daarom is het zaak om te blijven opvallen. Dit doe je door het inzetten van een interactieve video.

Wat zijn de voordelen van een interactieve video:

1. Je trekt de aandacht van je kijker en je houdt ze vast;
2. Verhogen van je engagement. Van passieve naar actieve video;
3. De kijker zit op de stoel van de regisseur tijdens de video;
4. Interactieve en gepersonaliseerde elementen toevoegen aan je video;
5. De kijker kan zijn of haar eigen verhaallijn kiezen. De conversie van jouw kijker is
daardoor hoger;
6. De video werkt activerend omdat de kijker zelf vragen gesteld krijgt die hij of zij met een
druk op de knop moet beantwoorden;
7. Laat ze keuzes maken door een offerte in te kunnen vullen of teruggebeld te worden;
8. Bovendien is iedere klik meetbaar en de impact van de video direct aantoonbaar.
Hierdoor heb je direct inzichtelijk naar welke informatie de klant wel op zoek is;

 

Voorbeelden waarvoor jij jouw interactieve video kan inzetten

1. Inzicht in jouw dienstverlening
Jij hebt meerdere diensten of producten die je verkoopt. Online kan jouw potentiële klant zelf de informatie kiezen waarin hij of zij geïnteresseerd is. Een autodealer kan de kijker in het begin een keuze laten maken tussen ‘nieuwe auto’ of een ‘occasion’. Kies je voor een nieuwe auto dan heb je andere vragen/ wensen dan als je kiest voor een occasion. Bij de nieuwe auto kan de kijker bijvoorbeeld zien hoe zijn nieuwe auto gemaakt wordt in de fabriek of hoe het proces gaat van aanschaf tot aflevering. Iemand die een occasion wil kopen is mogelijk geïnteresseerd hoe de autodealer de auto oplevert. Dit kan je laten zien door een filmpje vanuit de werkplaats waarbij je laat zien wat allemaal onderhanden wordt genomen. Doordat de kijker continu zelf een keuze kan maken (hij of zij is de regisseur) en daardoor relevante informatie ontvangt blijft de kijker jouw informatie veel langer bekijken.

2. Rondleiding
Digitale rondleiding door jouw bedrijf, diverse vestigingen of hoofdkantoor. Hoe gaaf is het als je klanten of nieuwe medewerkers zelf een kijkje kunnen nemen in het hoofdkantoor, de vestiging aan de andere kant van Nederland of de productielocatie in het buitenland?

3. Ontzorgen van je klantenservice/ callcenter
Vaak weet je wat de meest voorkomende vragen zijn van jouw klanten. Maak hier een mooie film van en je klant kan 24/7 een persoonlijk antwoord krijgen. Je klant krijgt een persoonlijk antwoord om een voor hem of haar gewenst tijdstip (bijvoorbeeld zaterdagmiddag om 17.00 uur) en jouw klantenservice kan zich richten op de minder voorkomende vraagstukken.

4. Sollicitatieproces
Laat jouw sollicitant digitaal alvast kennismaken met de receptioniste, de directeur en laat hem alvast een kijkje nemen op zijn of haar toekomstige werkplek.


Wij werken o.a. voor

Partner van
© 2017-2024 Reqruiting.nl | KVK: 70055343 | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline