Succesvolle vacaturevideo: groot bereik en enorm aantal klikken

Vakmensen verbinden aan jouw merk in een krappe arbeidsmarkt vergt een structurele aanpak. Dit merkte ook onze klant SW Vastgoedverbetering. Al ruim drie jaar verzorgen wij de uitvoering van hun arbeidsmarktcommunicatie. Met onze ervaring realiseerden wij een opvallende vacaturevideo, die wél de aandacht van schilders trekt. In deze blog delen wij het hele proces van deze succesvolle vacaturevideo, van idee tot realisatie.

Een idee vastleggen in een draaiboek

De aandacht krijgen van schilders, hoe pakken wij dat bij Reqruiting aan? Uiteraard moet de doelgroep zich kunnen identificeren met behulp van de video. In overleg met de klant hadden wij al snel door dat de video een nuchtere insteek moest krijgen. Geen moeilijke woorden, geen acteur, maar juist een persoonlijke video van een eigen medewerker. Een schilder die het vak begrijpt en zich thuis voelt bij SW.

Met persoonlijke vragen maakten wij het draaiboek op. Denk bijvoorbeeld aan: hoe ervaar jij jouw team en wat vind jij zo leuk aan het schildersvak? Geen gescripte antwoorden zorgden voor een oprecht verhaal. Wij voegden nog een uitgebreide shotlist toe en het draaiboek was klaar. Zo konden wij enkele weken later goed voorbereid vertrekken naar de schilderslocatie in Schagen.

Zonnige draaidag

Het zonnetje scheen en er was weinig wind te bekennen. Perfect weer voor de schilders, perfect weer voor een draaidag. Eenmaal aangekomen, troffen wij de schilder die wij zouden interviewen: Remco Zwaal, een goedlachse schilder. Het was al snel duidelijk, hij heeft het hier wel naar zijn zin en kan ons goed te woord staan. Samen met Remco zochten wij een mooie plek rondom het appartementencomplex. Draaien maar… Nadien schoten wij nog wat mooie shots zodat men in de uiteindelijke video een goed beeld krijgt van een werkdag bij SW Vastgoedverbetering.

Montage en inzet van video online

In de dagen na de draaidag zijn wij de video gaan monteren tot een complete vacaturevideo. Schilder Remco vertelde zijn verhaal op zijn eigen manier. Iets wat de nuchterheid en authenticiteit van de video ten goede kwam.

De video is vervolgens op meerdere kanalen online geplaatst: organisch en geadverteerd op de verschillende socialmediaplatformen (zoals Instagram en Facebook) van SW. Daarbij kwam Remco’s verhaal op de website van SW. En of dat scoort? Jazeker! Geadverteerd heeft de video binnen verschillende regio’s al ruim 5357 kliks opgeleverd. Dit zijn 78 klikken per dag en een gemiddelde CTR-score van bijna 6% van alle campagnes.

Het is niet vreemd dat de video veel beter scoort dan een statische afbeelding. Video krijgt namelijk binnen het algoritme van Facebook en Instagram voorrang. Daarnaast brengt het veel beter emotie over waardoor de aandacht van de kijker beter blijft hangen.

Ook een succesvolle vacaturevideo voor jouw organisatie?

Wil het invullen van jouw openstaande vacature(s) ook maar niet lukken? Een vacaturetekst op Indeed en een standaard afbeelding via social media is helaas niet meer genoeg. Overweeg net als SW Vastgoedverbetering een vacaturevideo in te zetten. Door potentiële kandidaten een exclusief kijkje achter de schermen te geven, zijn zij eerder geneigd om de vacature te bekijken én op de vacature te solliciteren.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan eens contact met ons op! Wij komen graag bij je langs voor een inspirerende brainstormsessie.

Wij werken o.a. voor

Partner van
© 2017-2024 Reqruiting.nl | KVK: 70055343 | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline